Del 2 "Hannah-kakor"

Efter att degen har fått svalna ordentligt är det dags att kavla ut. Mördeg kan man som sagt göra miljontals kakor av. Jag visar bara hur jag gör Hannah-kakor.


Saker som kan vara bra att ha är:

*Tehållare för att strö ut mjöl (eller så använder ni händerna/decilitermått - blir lite mer jämt med en ströare bara)
*Bakduk
*Non-stick kavel
*Uttryckare
*Mördegen för bövelen!


Bra sällskap är viktigt!



Snåla inte med mjölet!



Kavla ut och tryck ut



Å sen skjuts in i ugnen ca 10 minuter på 170-175 grader. Kolla redan efter fem minuter om de är klara. Den här degen (om man har gjort rätt) ger extremt spröda och luftiga kakor. Vill man ha tjocka så får man ta i ( typ 1½ cm i tjocklek/kaka. De rinner ut, speciellt om man har stora mått).

Del 3 kommer imorgon!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback