Mobilblogg: Glad midsommar alla!

img_0384 (MMS)

Mobilblogg: Glad midsommar alla!


Mobilblogg: lycka är en riktigt guuuul ost...

img_0391 (MMS)

Mobilblogg: lycka är en riktigt guuuul ostkrok!


Mobilblogg : solsliten! Och ryggen har jag...

img_0387 (MMS)

Mobilblogg : solsliten! Och ryggen har jag sträckt men idag kan jag iaf resa mig upp utan hjälp! Kan inte klaga på nåt här i stugan. Det skulle vara att vi bara får vara här en vecka nu. Men i augusti blir det tre veckor till. Hurra!


Mmmmobilblogg: zucchinisallad med mozzarel...

img_6807 (MMS)

Mmmmobilblogg: zucchinisallad med mozzarella och pinjenötter. Till detta: getostmuffins! Sommarn är här!


Mobilblogg: bara 20 mil kvar till Kalmar, ...

img_0375 (MMS)

Mobilblogg: bara 20 mil kvar till Kalmar, därefter ca 8 till stugan vid byxelkrok. Roadkill hittills: grävling, vildsvin, katt, fågel, hare. Inget jag själv har kört på förstås!


Passar i Passaten?

Jooooooodååååsåååatttdäää! Det är alltså detta som ska rymmas i vår kära Passat (minus tjejen i hängmattan):



HAHA, det här kommer bli intressant!

Men vaaaakna då....

Om Niilo sover såhär länge nu, hur ska det bli när han blir tonåring? Kommer få skaffa en lyftkran för att få upp honom ur sängen. Nu har jag varit startklar i flera timmar för en promenad till affären i solen. Tror att det kanske är gårdagens TBC-vaccination som gör sig påmind. Men nu får jag snart väcka honom. Hann till och med ta en extra tupplur själv imorse. Bäst att passa på att sova nån timme här och där idag eftersom vi ska köra till Öland inatt. TJOHO! ÄNTLIGEN!


Men nu hör jag grymtningar från sängen...kan det vara möjligt? Han somnade 22.00 igår efter välling, sov till 07.40 idag, somnade om efter mjölkersättningen, och sov till nu. Haha! Vilken lirare...

HAHA, vad är det här för bild? Skulle lägga upp en sovbild på Niilo och hittade den här? Kimmo den luringen!



Ticketack-pickepack

Idag på dagens måsten står:

*Duscha
*Promenad ner på stan
*TBC-vaccination för Niilo
*Apoteket, insektskräm (obs. icke att förväxlas med ansiktskräm)
*Köpa cykelhjälm till Niilo
*Köpa matstol till Niilo, till Öland
*Packa Niilos & min väska. Kimmo har som vanligt redan packat. Han är duktig han...
*Städa lägenheten

Gu va jag har nyst inatt. Det var helt rätt val att sova på soffan, Niilo hade vaknat direkt om jag hade legat i sovrummet. Men idag har jag förberett med allergitablet, så nu kan inget stoppa mig ("jag bara rullar fram...."osv). Efter vaccinationen idag ska jag äta lunch med Kimmo på stan. Skulle gärna äta en sallad från Cornetto, men att sitta där är ju inget alternativ med vagn så det får kanske bli en picknick. Visste ni förresten att ordet picknick är franskt? Det hade jag nog inte trott. Men så är det. Det betyder typ "bära med sig litet". Det sistnämnda kanske var rätt logiskt i alla fall. Det var dagens språklektion det!

Nu ska jag packa skötväskan, göra iordning mig, ge Niilo mellanmål när han vaknar och sen traska. Hörs!

Ang. Bilden nedan: Såhär ser det ut nuförtiden, vagn, barn, gåstol, skötväska....inte undra på att man fått nyvunna muskler lite här och där! Och ja Malin D - det är din scarf, men den hängde där och var så passande. Jag har handtvättat den och behåller den som gisslan tills vi ses igen =) Snart hoppas jag? Tycker om den här bilden extra mycket för att jag står på handikapp-parkeringen. Vi har parkeringen bredvid...men jag känner mig mest hemma på denna! 

 


Snörvel

Sitter här och snufsar. Ledsen är jag inte, men allergisk mot gräs. Vem behöver nålar i armen och stickprov när man har Pollenkollen på sin ajfån.

Eller ja. Lite ledsen kanske jag är, fast inte på grund av snuvan. Önskar jag vore en bättre "hemmafru". Jag är verkligen dåååålig. Dålig, dålig, dålig. På hushållet alltså. Det är allt eller inget med mig. Behöver energi för att orka. Och jag samlar kraft när jag får träffa andra, umgås med folk och hitta på hyss. Vilket inte blir alla dagar, vilket innebär att jag inte orkar hålla ett perfekt hem.

Har haft en liten jobbig dag med min klaustrofobi som alla kanske inte vet att jag har. Inget jag brukar prata om med nån förutom med Kimmo (och mamma). Blev en heldag i tvättstugan vilket innebär en halvdag i hissen upp och ner för tio våningar vilket innebär en hel del resonerande med mig själv att jag inte kommer att dö. Hissen kommer inte gå sönder, och om den stannar så kommer jag att komma ut så småningom och så vidare. Riktigt jobbigt faktiskt. Och nej detta är inget skämt. Har på riktigt dessa tankar, och ibland tar de över och då blir det trappan, men idag tvingade jag mig själv vilket resulterat i att jag känner mig rätt slut. Bor man på tionde våningen så gör man, det är nog bra att utmana sina fobier. Borde gå på bio snart igen bara för att utamana mig. Det gick bra senast. Satt kvar hela filmen till och med utan att paniken tog över helt. Hurra för mig! På grund av klaustrofobin får jag även ångest inför att flyga, att gå till tandläkaren...och ja..hamna i vilken situation som helst där jag inte har makten att själv styra vad som händer. DRYGT!

Det här med tvångstankar alltså...tänk vad de kan ta över. Önskar så innerligt att den där ångestkänslan bara kunde försvinna ibland. Den kommer verkligen alltid när man minst behöver den. Vill inte att Niilo ska ta efter. Men jag måste säga att detta är ett av mina bästa år hittills vad gäller dessa tankar. Tror det är på grund av att Niilo finns. Jag hinner liksom inte fokusera så pass mycket på mig själv att ångesten tar över. När man får barn finns det ju alltid nån som betyder mer. Tack och lov för det.


En riktig stå-upp komiker!

Dygnet runt!







Ännu en härlig helg

Är det bara jag eller går tiden så fort att man knappt hinner blinka?

Vilket bröllop det blev för Kronprinsessan och Prins Daniel. Så vackert! Jag och Kimmo satt och tittade storögt på tv-skärmen och blev rörda både lite här och där. Efter vigseln for vi ut på landet till Hannah och Lars för inflyttningsfest. Superkul!

    

Klicka på bilderna om ni vill se dem i större format.

Det är så fint ute hos Hannah & Lars!



Niilo festade på som vanligt och var glad och snäll precis hela tiden. Vi var väl hemma kring ett skulle jag tro,, trötta och nöjda!  Igår var vi runt till mamma och pappa, och senare till Kimmos föräldrar för att de skulle få träffa Niilo lite innan vi drar till Öland. Tanken var också att vi skulle fia takboxen men räckena vi har fungerade inte, så nu får Kimmo såga till lite så de passar.

Idag blir det tvättstugan från 12 och framåt. Måste börja packa, och kolla igenom vad Niilo egentligen har i klädväg. Tack och lov för Iphones "To-do"-app! Love it! Behövs när man är virrig som jag.

Nu somnade Niilo = duschtajm!

Vilken fredagskväll!

Jag är så löjligt förtjust i det svenska kungahuset. Tycker det är så magiskt sagolikt..och alldeles...alldeles underbart! Såg festkonserten på SVT. Vilken jäkla konsert alltså! Skitbra! Det enda jag kan önska är att Daniel låter bli och limma ihop munnen så man får se tänderna lite oftare. Men han lär ju vara rätt nervös. Kära ser de ut iaf, och det är väl det viktigaste!

Apropå kärlek så har jag och Kimmo haft en bra eftermiddag vi också. Iförda osynliga galakläder strosade vi runt på ica maxi och förberedde en riktig bröllopsmeny. Kött, färskpotatis och sås. Fantastiskt! Kungen hade icke klagat om han hade varit hemma hos oss, det kan jag nästan lova.

Niilo fick dessutom testa sina nya jeans. Varför ser alla bebisar så gulliga ut i allt? Konstigt egentligen.



Imorgon blir det "sovmorgon" som jag kallar det även fast vi är vakna vid sju. Men med det menar jag mer att vi lyfter över Niilo till oss och leker ett tag innan vi går upp. Sen blir det stan - och därefter fest hos Hannah&Lars!

Och bröllopsfirande såklart! Jag och Kimmo har köpt cider från den officiella bröllopsserien, haha! Vi är såna pensionärer alltså...det är bara att erkänna.

Å hej och hå, upp och stå!

Laddad till tusen, med en liter dräggel på t-shirten, förbereder sig Niilo mentalt för kommande prestation.



Det behövs ett riktigt hårt grepp innan man hittat balansen.



Det här var väl ingen konst heller. Wooohooooo - enhandsgrepp!



En sjukt nöjd och stolt Niilo pustar ut!


Har inte gjort något dumt,

men somnade på soffan ändå. Annars brukar det ju alltid vara så i amerikanska tv-serier att man sover på soffan när man har gjort något dumt, ni vet. Men jag sover mer än gärna på soffan. Jag har nämligen blivit för tjock för sängen. Det är sant! Vi har världens mjukaste säng, och min rygg dör en smula varje gång jag sover i den numera eftersom jag trycks ner till sängens botten och ligger jättekonstigt. Så nu är de här sista tio kilorna inte bara en hälso- och ytlighetssak. Nu är det rent ekonomiskt också! Och rent stolthetsmässigt. Skulle aldrig i mitt liv köpa en ny säng på grund av att jag har blivit fet. Nej, då får jag ha ont i ryggen. Har gått ner ett halvt kilo i veckan trots grillfester och pecanpaj som jag såklart inte kunde låta bli. Bättre än inget.

Det är grått idag ute. Men det gör inte så mycket. Ibland är det till och med lite mysigt! Hoppas regnet håller sig borta bara, har tänkt att gå en promenad. Men nu såg jag att det redan regnar...jaja. Det blir nog bra. Får gå med bara axlar så kanske regnet svalkar skönt på den brända huden. Perfekt!

Vilket ovärt inlägg detta blev, men det kanske händer något superspännande under dagen, det vet man aldrig!





Rudolf med röda...axlar?

Tror den går så va? Kanske inte, men om jag hette Rudolf, så hade den definitivt gått så. Idag var jag en riktig klantskalle och brände mina axlar. Var så fokuserad på att Niilo inte skulle bränna sig, så jag glömde visst bort mig själv. Men annars har dagen varit helt fantastiskt skön! Maria och Tilda gav mig tillträde att göra gästspel i hennes gravidgrupp (många grupper finns det). Vi tog en promenad till djäkneberget och träffade alla, så jag har varit ute hela dagen lång. På vägen hem mötte jag Kimmo som satt på Bishops med sitt jobb och verkade ha riktigt mysigt på uteserveringen. Tog en sväng förbi Polarn O. Pyret fast jag verkligen inte borde. Blir ju alltid att man köper något! Men jag fyndade rejält..ett par jeans (han har faktiskt inga jeans som passar längre så det kändes befogat) som dessutom var slim-fit vilket nästan är ett måste när man är otjock som Niilo. Hittade även en t-shirt och ett linne. Så fint!

Niilo ville inte riktigt gå och lägga sig nu ikväll. Inte så konstigt kanske med tanke på att han har sovit nästan hela dagen, men till slut så! Skönt att få lite "egentid" faktiskt, eftersom Kimmo är borta på AW också. Det blir lite för sällan känner jag. Ibland vill jag bara vara själv. Det har jag alltid behövt, men det blir ju extra nu när man har Niilo hela dagarna som kräver uppmärksamhet. Och då ska jag ändå inte klaga, för han är verkligen världens snällaste. Glad hela tiden, sover mycket, äter bra, och lägger sig i tid. Ändå blir man slut. Hjärnan går på högvarv. "Är han för varm, för kall, hungrig, törstig, finns det grötpulver hemma, har han mat så det räcker, är skötväskan packad, finns det blöjor, olja, droppar, salvor, extra ombyte, något att leka med, mellanmål, filtarna, favorit-gosen....." och listan kan göras en mil lång. Kommer ihåg när han precis hade kommit. Trodde aldrig att jag skulle ta mig ut utanför lägenheten. Jag var livrädd för allt! Tyckte alla andra mammor var så modiga som åkte buss. Det kändes som ett projekt att ta sig till BVC. Och så snittet som smärtade och tog energi. Tänk vad mycket man har lärt sig sedan dess! Inte klokt egentligen. Inte undra på att man är lite trött ibland trots att man får sova bra.

Men just nu drömmer jag mig bort till Öland och havet..snart, snart snart. Och få ha Kimmo med sig hela dagarna, vilken lyx att ha hela familjen samlad!


Grillad anka, någon?

God morgon kamrater! Vilken fin dag det verkar bli! Är skönt utsövd efter gårdagens grillning vid ankdammen. God mat, gott sällskap, och fint väder. Perfekt!



Maria, Tilda & Oskar



Grillmaster Kimmo



Tobbe & Niilo



Tilda tyckte att Niilos dosa var mycket spännande.



Men det tyckte ju Niilo också!



Mot kvällen attackerade myggen och vi snabbade oss på och packade ihop allt.

Idag vet jag inte vad som händer, det visar sig. Men nu sover Niilo så jag ska passa på att duscha & äta frukost.

Ses!


Yes Pe Can!

Åh, är nästan lite nervös. Ska baka pecannötspaj idag och om den blir så god som jag tror så vet jag inte vad jag gör. Varför plågar jag mig såhär? Ska ju inget äta, men jag får ta en tugga, nöja mig med det och sen överlåta resten av ätandet till andra. Det är ju så kul att baka, kan inte låta bli. Recept & Bild kommer självfallet upp här senare.

Förresten är det bäst för den där pajen att den blir god eftersom det råkade bli en liten nätt mjölexplosion här hemma. Min matberedare var lite snabbare än vad jag hade väntat, hehe...

Sitter och funderar på vad jag ska hitta på. En promenad i solen känns lockande. Ska nog byta om och äta, mata Niilo och sen stoppa ner honom i vagnen och dra.  Ikväll blir det lite grillning! Faktiskt säsongens första på hemmaplan. Känns fint det!

Åh ni skulle se Niilo just nu. Sjukt söt i sin lilla gröna pyjamas med en massa moln på kryper han runt på golvet. Slänger sin polisbil framför sig och kryper efter. Skönt med lättroade bebisar! 


Precis vad jag behövde!

En god vän, och bra shopping! Idag mötte jag Moa och söta söta Alva för shopping, lunch och mys. Fick världens finaste present också i form av en cupcake (se föregående inlägg) Måste släpa med Lotta oftare, hittade så himla bra grejer. Grejer som jag har letat efter hur länge som helst. Ett par shorts, t.ex! Som jag har letat...men så äntligen hittade jag ett par på Åhléns av alla ställen. Dessutom hittade jag en klänning, ett linne och en kjol också. Behövde verkligen nya kläder. Min kropp ser onekligen helt annorlunda ut mot innan jag fick Niilo. Inte så konstigt kanske, men det tar ett tag att lära sig klä den nya kroppen så det ser hyfsat ut. Men nu är jag en bit på vägen i alla fall. Har ju tio kilo kvar tills jag är där jag vill vara och. Det SKA gå. Men jag är även en livsnjutare och är inte villig att svälta mig själv under sommaren. Så länge jag inte går upp nu så är jag nöjd, fram tills slutet av Juli, då drar jag igång igen på allvar.

Nu är Kimmo och lirar med sitt band, och det dröjer nog ett par timmar tills han kommer hem, så jag ska dra igång ett litet bak. Pecannötspaj till morgondagens grillning. Det är Kimmos favorit. Själv håller jag mig till mina majskolvar som vanligt. Älskar´t!

Mycket bra dag, och än är den inte slut, Hurra!


Hemgjorda skumkuddar




Eller marshmallows, om ni så önskar.

2½ msk gelatinpulver
2½ dl vatten
3 ,3/4 dl strösocker
2½ dl ljus sirap
1/4 tsk salt
2 msk vaniljsocker
ev karamellfärg
solrosolja till formen
ca 2 dl florsocker att rulla bitarna i

1.
Blanda gelatinpulver med 1 1/4 dl av vattnet och låt det svälla och mjukna.
2. Ta under tiden fram en kastrull och häll i socker, sirap, salt och 1 1/4 dl vatten.
3. Låt allt smälta samman på svag värme, rör hela tiden. Koka därefter sockerlagen till 120 grader.
4. Häll den heta sockerlagen försiktigt över gelatinet. Ror ihop detta och vispa sedan med elvispen i ca. 10 minuter tills smeten är vit och riktigt kladdig. Tillsätt vaniljsockret mot slutet och ev. karamellfärg.
5. Klä en form med ungsfolie och pensla den med solrosolja. Häll sedan i smeten, bred ut med hjälp av en slickepott.. Du kan även behöva pensla slickepotten så inte smeten fastnar.
6. Låt stå över natten. Skär den sedan i lagom stora bitar och rulla bitarna i florsocker.


Broccolipastans många ansikten

Broccolipasta kan framkalla känslor så som:

Återhållsam lycka




Tveksamhet av nuet



Skepsis inför framtiden



Frustration!



Skräck



Vägran


Lyxig morgon

Underbart! Fick sovmorgon av Kimmo (som vanligt på vardagarna) till åtta, men Niilo låg i sin spjälsäng bredvid mig och lekte i sitt spjälsängsgym (bästa barnprylen alla kategorier). Där lekte han sig så trött så han somnade nästan på en gång igen, och vaknade inte förrän tio. Han var på ett strålande humör som alltid när han vaknade, och vi myste järnet och så gav jag både honom och mig mellis. Nu en timme senare ville han tillbaka till sängen. Hör honom i bakgrunden ligga och prata och skratta med sin kanin. Så jag tänkte nog passa på att äta snart. Taco-rester! Mums!

Idag är dagen ett oskrivet blad. Tror jag ska hoppa in i duschen efter maten, och sen blir det en lång och härlig promenad. Hoppas att regnet håller sig undan bara.

Hej så länge!


Vilken helg!

Det har verkligen gått i ett. Fast helgen har ändå varit lyxigt lång eftersom Kimmo var ledig även i fredags då Danne tog studenten. Det blev en jätterolig dag trots lite halvbra väder.

Här kommer några minnen fångade på bild:

Nybakad, lycklig student!





Spexar´n!



Niilo fick ta till skyltar eftersom talet inte riktigt sitter än =)



Far och son!



När vi kom hem fick jag och Kimmo ett ryck och frostade av kylen som hade bildat ett isberg. Det måste vara nåt fel på den där kylen alltså...vad är det nu..söndag kväll? Det har redan börjat bli små isdroppar på bakre väggen. Kylexpert, nån?

På lördag morgon satte vi fart på en gång och började storstäda lägenheten och sortera ut gamla papper och bar upp grejer på vinden och ja...en massa rensning som har legat och väntat på oss ett bra tag. SÅ SKÖNT när det var färdigt. På kvällen blev vi bjudna till min mor och far. Mormor var där och hon och mamma hade gjort palt. Så sjukligt gott! Och för er som inte vet vad det är så är palt alltså som en kokt grå boll av potatis med fläsk INUTI (vi kör så i vår släkt). Till palten blandar man sirap&smör, och lingon. Mumma! Niilo och mamma kröp ifatt på golvet, jag och Kimmo jäste i soffan och njöt av att slippa underhålla den lilla fisken.

Idag tog vi en tur till Rusta och köpte tavellister till Niilos rum. Råkade på mormorran och mamma på Sportex också. Vidare till IKEA där vi köpte lite allt möjligt, en badbalja som vi ska ha i stugan på Öland, en sittdyna till gungan vi har köpt, en kudde och andra otroligt spännande saker. När vi kom hem rensade vi i Niilos rum och fick äntligen upp alla fina böcker vi har fått, och även en tavla  kom upp. Nu börjar det snart likna något!

Nu ska jag lämna tangentbordet för Niilo har precis somnat efter ett härligt bad, och jag och Kimmo ska efter den här arbetarhelgen ta oss ett välförtjänt glas rött!

Studentcupcakes


Grattis Danne!

Fy fan va du är bra, och så vidare!

Idag blir det studentfirande för hela slanten. Först Dannes utspring och tillhörande flakåkning, därefter hem och omgruppera trupperna, för att sedan inmundiga en buffé av kallskuret. Dubbelslurp, som Maria Montazami skulle ha uttryckt det.

Minns tillbaka...



Hittade älskade vännen Charlotte i vimlet, haha!

 


Baka baka, massa cupcakes!

Åh va roligt att få baka igen! Kimmos äldsta systerson tar studenten så jag ska göra cupcakes a la student. Blir roligt. Självklart kommer bilder & recept upp här imorgon. Idag har jag varit på stan med Kimmo & Niilo. Var tvungen att handla lite inför baket, och sen köpte vi hörselkåpor till Niilo inför studentfirandet imorgon, kan nog komma att bli lite höga ljud.

Vi köpte Peltor for Kidz hörselkåpor. Den här bilden är lånad från www.kotteshoppen.se


Niilo åt spagetthi och köttfärsås på stan idag för första gången. HERREGUD så kladdigt, gick inte att få bort. Testade det där avskyvärda sättet som alla mammor gör med spott i ansiktet till och med. Inte ens det gamla husmorstricket fungerade. Så han fick vara skitig, han är ju faktiskt barn. Då är det okej att vara en lort ibland. Köpte även spraylim. Tro det eller ej så ingår det i dekorationsdelen av cupcakesen, ni får se sen!

Snart kommer syrran hit och håller mig och Niilo sällskap medan jag sätter igång med smeten. Tack och lov för att Kimmo fixade en hushållsassistent till mig. Det går liiite smidigare nu kan jag lova.

Hörs snart igen!


Sitter på stan med niilo och Kimmo, mys!

img_6807 (MMS)

Sitter på stan med niilo och Kimmo, mys!


Längtar efter Öland!

Snart, snart, snaaaaart ska vi fara till vår lilla röda stuga på lilla Öland. JAG LÄNGTAR IHJÄL MIG. Såhär såg jag ut senast jag var där:



A very pregnant lady. Det mest skrämmande är ju att detta bara var augusti och Niilo kom den 12:e november. Jag var en riktig gosig liten rulta =)

Vi ska i alla fall till Öland några dagar innan midsommar och kommer hem några dagar efter midsommar. INTE roligt att hamna i midsommarköerna på Ölandsbron...det slipper jag mer än gärna. Vi tänkte köra över natten så Niilo får sova när vi far dit. Blir spännande att se hur vi ska få plats med all packning som vi ska ner med. Vi har tänkt att lassa av lite stora grejer eftersom vi ska vara där nästan tre veckor i Juli/Augusti. Så det blir att ta med en matstol, gunga, resesäng, barnvagn, osv. Haha! Kan bli kul. Men jag och Kimmo är ju riktiga roadtrip-fantaster, så Niilo måste ju lära sig.

Idag har jag inte hunnit med så mycket. Jag hade tänkt plocka lite i lägenheten och få undan en massa saker, men nu när Niilo hasar omkring i ilfart och drar i sladdar, rycker ner böcker osv så vill det till att man är med och leker. Men så kom jag den briljanta idén att packa upp den nya resesängen så jag kunde lägga honom i den med lite leksaker så kunde jag städa ifred ett tag. Jag fick upp själva resesängen..men kunde inte för mitt liv få upp sidorna. Kämpade i nästan 40 minuter. Men jag gick bet. Så typiskt! Så nu har jag förutom ett ostädat vardagsrum en stor, halvt ihopsatt resesäng också. Toppen!

Om ett par timmar ska jag träffa Charlotte! Ska bli så mysigt! Tänk att jag kan promenera till henne nu när hon äntligen bor i Västerås. Det känns lyxigt.

Nej...nu lär jag ta tag i den här röran.

Hur ska jag klara av detta?

Har varit lite ängslig och orolig ett tag nu. Det känns som att hösten närmar sig och att det är så mycket ovisst. Jag har nämligen sökt in till högskolan (har pratat med min arbetsgivare så nu kan jag skriva det här).

Informationsdesign, inriktning Textdesign
är det tänkt, och jag hoppas såklart på att jag kommer in. Samtidigt känns det redan nu riktigt jobbigt när jag tänker på att lämna Niilo om dagarna, fastän jag inte är ett dugg orolig eftersom han ska vara hemma med Kimmo fram tills han fyller ett år (!) i november. Vet inte hur vi löser november-januari eftersom han förmodligen inte får någon dagisplats förrän i januari.

Har haft svårt att sova över detta!  Jag saknar Niilo när han sover middag, och även om jag inser att det inte låter riktigt friskt så är det så. Förstår inte hur jag ska kunna lämna honom en hel dag. Tidigare när jag har lämnat bort honom till barnvakt eller så, så har jag ju hittat på något kul med Kimmo och tiden har gått så fort. Får hoppas att det blir likadant på högskolan om jag kommer in. Det hela känns jätteläskigt, men jag vill ju verkligen gå. Funderar mycket på hur det ska gå att plugga med barn, men jag är ju knappast den första eller den sista.

Något positivt idag var ju att skatteåterbäringen kom! YES! Den kommer förmidligen försvinna lika fort eftersom jag behöver en cykel :)


Det värsta är att Niilo inte ens kommer sakna mig i höst, han är ju världens coolaste dude och tar livet med en klackspark!


Köttgrytan gick ner!

Spänd av förväntan, intet ont anande, väntar Niilo på sin lunch.



Niilo har lite svårt att dölja vad han känner...



...men efter några tuggor gick det bättre...



...tills Niilo kom på att mamma faktiskt är en riktig mästerkock!


Sommarmousse med vit choklad

Här kommer ett busenkelt recept på en riktigt god och fräsch dessert. Såg Nigella Lawson göra denna och var tvungen att testa!

För 8 personer

10 passionsfrukter
6 ägg
300 g vit choklad
250 g hallon eller jordgubbar eller vad man nu känner för.

Smält chokladen i vattenbad, ställ åt sidan och låt svalna. Separera äggen och lägg vitorna i en stor bunke och gulorna i en liten skål. Vispa äggvitan hårt, men inte för länge. Rör i äggulorna i chokladsmeten försiktigt och var försiktig så inte smeten blir alltför grynig. Gröp ur passionsfrukterna och blanda ner fruktköttet i chokladblandningen. Lägg chokladblaningen i en större bunke. Ta en del av äggvitorna och blanda ner försiktigt i chokladblandningen. Vänd sedan försiktigt ner resten av äggvitorna. Ta fram åtta glas och lägg hallon i botten och fyll sedan upp med smet. Låt stå i kylen i ett par timmar. Vid servering, lägg några hallon på toppen också.


Hur var det här med ditt och mitt?

Nu är jag ARG! Och det händer inte ofta, så håll i er.

Jag och Kimmo (eller ja, mest Kimmo kanske) fick en moped av min moster&morbror eftersom "lilla" Petter på typ två meter och som tog studenten förra året inte längre kör den. Kimmo däremot blev bara 15 och sen har han liksom stannat där, trots att han egentligen snart fyller tjugosjutton. Vi var jätteglada över den fina mopeden och med en stor och megatjock kedja var den fasthängd, men imorse var den inte där. Någon har klippt kedjan med bultsax och tagit den. FY SKÄMS!

Annars idag då?
Jo, tackar som undrar! Jag har haft värsta styrkepasset. Packade ner Niilo, skötväska och grejer, hämtade pappa. Lämnade pappa. Packade ur Niilo på en filt i gröngräset,  väntade på pappa, packade ihop Niilo och grejer igen 40 minuter senare, hämtade pappa, lämnade pappa. Packade upp honom i lägenheten. Pust! Kanske inte låter så jobbigt, men att släpa på bilbarnstol, filtar, skötväskor, you name it - det tar på krafterna! I alla fall när man är svag som jag, och dessutom har begynnande nackspärr. Sådärja! Dagens offer-inlägg =) Kändes fint. TYCK SYND OMMIG DÅ! Liiite bara? Okej, nehejnej...

Efter den lilla eskapaden har Niilo ätit mellanmål och farit omkring som en galning och försökt äta allt från blomjord till sladdar. Gäller att ha ögonen och benen med sig!

Nu är min plan att dricka lite vatten, he igång en diskmaskin, sortera skafferiet och sen börja laga mat kanske? Shit va tråkigt det lät. Jag menar - Nu är min plan att beställa hem skitsnygga kläder från nätet, fara utomlands, öppna en flaska champagne och skita diamanter! Hepp!


Barnmat vid 6 månader.

När man är mammaledig som jag så innebär måndagen starten på väntan på helgen - precis som när jag jobbade. Inte för att jag inte njuter hur mycket som helst med att få tillbringa all tid med Niilo, men det är som mysigast när hela familjen är samlad. Dessutom är jag så otroligt kass på att ta hand om hemmet när jag egentligen inte har så mycket att göra. Jag är som mest effektiv när jag har som mest att göra. Så det gäller att inte sova för länge på morgonen, och ha nån slags plan. Då händer det lite grejer.

Idag har jag gjort lite ny barnmat till Niilo. Rotfruktsgryta med nötkött (premiär), och Pasta med Broccoli (även detta premiär).  För er som undrar kommer här instruktioner.

Rotfruktsgryta med nötkött
Nötkött (köpte vanliga grytbitar)
2 morötter
3 potatisar
3 palsternackor (dessa var ganska små, ta två om de är stora)
1 lagerblad
3 kryddpepparkorn
Färsk persilja
Olivolja/Rapsolja/smör

Lägg allt i en gryta, täck med vatten, låt koka tills allt är mjukt. Häll av spadet i en kanna vid sidan om. Plocka ur lagerbladet och pepparkornen. Klipp ner lite persilja. Mixa till bra konsistens, använd grönsaksspadet att blanda ut med. Jag brukar ta stavmixern direkt i kastrullen. Och glöm inte att ha i matfett av något slag! Ner i isformar in i kylen, och sen in i frysen. Klart!

Pasta med Broccoli
Pasta av durumvete
Ris
2 knippen Broccoli (gärna ekologisk)
1/2 Lök
Örtkryddor

Koka pastan, koka riset. Jag gjorde 2 dl pasta och 1 dl ris och kokade upp. Ångkoka broccolin och stek löken. Lägg allt i samma bunke och klipp ner valfria örtkryddor. Glöm inte matfettet! Mixa!

Det lät väl inte så svårt? Det kan jag lova att det inte var heller, plus att det doftar ljuvligt av den där köttgrytan! Broccoli tycker jag luktar hemskt illa men det är ju nyttigt och det är ju inte jag som ska äta den :P

NB. Det blir relativt stora mängder av detta, men jag har gärna frysen full =)


"Är det ett djur eller är det en buske?"

- citat av mig själv på landet hos Hannah & Lars.
Tyckte själv att den där meningen var fullkomligt logisk eftersom jag hörde något surra. Tänkte att "antingen är det ett djur (bi, humla) eller så är det en buske lite längre ifrån med en massa humlor. Såna kan ju låta jättehögt!

Det är nåt fel på mig såhär dagen efter en krogkväll. Hade en jätterolig utekväll med en hel bunt hot mamas! Stort tack till er :) Tog två resorb när jag kom hem, så istället för att bli bakis blev jag alldeles lurig och lite småfnittrig. Hellre det! 

Hade den mest fantastiska eftermiddag hos Hannah & Lars. Hannahs syster Malin var också där och jag och Kimmo fick världens finaste smycken. Lägger upp bilder imorgon! Grejen är, att jag hade förväntat mig att deras hus skulle vara fint, att omgivningen skulle vara fin, att allt skulle vara...ja, fint! Men det vi möttes av var ju nästan löjligt! Plussa på världens finaste väder och underbara människor så kanske ni förstår att livet lekte därute på Fiholm! Ja. Det känns inte som nån större idé att förklara. Det måste liksom upplevas.


Den språkriktige marodören

Busted! Såg Niilo hasa sig fram i raketfart (han har verkligen en egen teknik för det där med att ta sig fram) till bokhyllan. Gardinen lockade mest. Kom på honom mitt i det fasansfulla brottet!



Jag flyttar på honom, men några sekunder senare är han där igen! Den lilla marodören har ryckt ut en bok. "AJAJ", sa jag...men såg då vilken bok det var...


...SPRÅKRIKTIGHETSBOKEN! Allt är förlåtet Niilo. Mamma älskar dig!


Låt mig presentera...

...nattsuddar´n! Västerås piggaste kille.




Jag är helt slut, haha. Börjar få en föraning hur det är att vara småbarnsförälder när man själv är sjuk. Fast på ett sätt är det rätt skönt, man hinner liksom inte känna efter så mycket. Det är bra för en hypokondriker som jag. Har verkligen försökt allt för att få honom att somna. Kimmo är och spelar med sitt band så tyvärr är inte världens bästa lekpappa hemma och kan få honom att däcka av alla lekar de där två kör på med. Jag har försökt mer på en taktik med bad, sagoläsning och mys. Men nu har jag gett upp. Min nya taktik är att hålla honom uppe så länge som det bara går, oavsett vad. Nu har jag kommit till bristningsgränsen = sätta honom i gåstolen som låter något sjukt illa. Den spelar typ tvåhudrafemtio låtar samtidigt så fort man rör vid den. Så det är liksom sista fasen innan jag lassar i honom välling. Sen måste han ju somna?!

Kalaskakor!

Kanske inte världens snyggaste kakor, men de är roliga för barnen och himmelskt goda, speciellt om man gillar mandelkakor. Perfekta på barnkalas som hejdå-present eller kanske som bordsplacering om man skriver namnen på gästerna på kakorna =)

Ingredienser
200 g mandelmassa
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker med äkta vanilj
175 g smör

Glasyr
2 dl Florsocker
röd hushållsfärg
1-2 tsk kokande vatten

Blanda mandelmassa, mjöl, socker och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i små bitar och arbeta in det i blandningen. Låt degen vila i kylskåpet i minst 1 timme.

Kavla ut degen till 1/2 cm tjocklek på ett mjölat bakbord.Tryck ut hjärtan med en kakform och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mandelhjärtanen mitt i ugnen på 175° i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna på galler. Jag använde mig av en speciell plåt som är gjord för "kak-klubbor", finns att köpa på internet på b.la www.kakburken.se

Rör ihop florsocker, några droppar hushållsfärg och vatten och bred glasyren på kakorna. Jag brukar göra glasyren lite tunnare och sen ösa på kakan, för att sedan låta den stelna.


Morgonmys pågår!

img_0305 (MMS)

Morgonmys pågår!


Älskar att bo vid Mälaren!

När jag var i de jobbigaste tonårsåren avskydde jag Västerås. Men nu trivs jag nästan ofärskämt bra. Det är nära till allt, och på sommaren är det så vackert! Stan vaknar till liv och det är alltid nära till vatten.

Idag tog jag en omväg ner till city. Gick själv på stan en liten stund först men hittade nada. Sen mötte jag upp Charlotte och försökte hjälpa henne att hitta en klänning, men det gick inget bra. Jag var helt snurrig i värmen så jag tänkte inte ens på att ta en bild. Det var i alla fall kul att ses!

Från stan begav jag+ resten av min lilla familj till Framnäs för att träffa lite kompisar från jobbet med familj. Odeén stod som alltid vid grillen och det blev både tipspromenad och andra lekar med barnvänliga priser så som knivar och whiskyglas. Allt för de små, inte sant? =)

     


Och så till det kanske största idag! Niilo pressade fram två små små riskorn i underkäken idag. Äntligen! Som han har gnällt, haft svårt att somna och bitit sönder typ allt som han har fått tag på. Det sistnämda kommer han ju förmodligen inte sluta med i alla fall, men det känns som en liten seger. Är så glad för hans skull! Förhoppningsvis kanske han slipper ha lika ont ett tag framöver...De är ju inte helt uppe än heller, men nu ser man dom lite iaf. Han rev sig med tungan på dom idag så det blödde. Men idag har han tagit igen all sömn han har missat. Sov hela förmiddagen i princip.

Grattis Niilo! Eller Herkules, som jobbkollegorna har döpt honom till =)



Min klematis har slagit ut!

img_6807 (MMS)

Min klematis har slagit ut!


I bakande stund!

Oh lord, håller på att skapa ett mästerverk här känner jag. I bakväg alltså. Det har inte blivit så mycket bakande på sistone på grund av att Niilo har slutat att sova på dagarna. Det här med mellanmål för Niilo alltså. Shit va pigg han blev! Who knew?

Men så idag var han så trött och alldeles extra söt men ledsen så jag sjöng honom till sömns. Han kramade min hand hårt tills han till slut somnade. Nu har han sovit sen 20.30, så jag har hunnit svara på mail, fixat en massa inför lite roligt bakande till studenter, och helt plötsligt blev jag bara SÅ sugen på att hitta på ett nytt recept. Ut på google och hittade ett, men hade inte allt hemma, så jag blev tvungen att tänka ut ett själv. Resultatet verkar bli bra vänner, MYCKET bra. Hoppas jag inte lovar för mycket nu bara.

Imorgon blir en rolig dag hoppas jag. Vill nästan påstå att jag tror det. Ska ner på stan efter lunch först, och lite senare möta upp Charlotte för lite shopping. Fast roligast ska det bli att bara snacka skit, eftersom vi inte har setts på ett tag. Okejdå, det ska även bli roligast eftersom jag numera är något svår att handla kläder till. Min kropp har storlek mellan 38-44 beroende på vilken kroppsdel som ska kläs (där fick ni nåt att klura på). Sen ska Kimmo komma svepande som en riddare på en silverhäst (passat kombi, grå med trasigt blinkersrelä så blinkersen låter tikktikktikktikktikktikktikkk även fast man inte använder den) och plocka upp mig för sommaravslutning/nåt slags kundevent på mitt jobb. Spännande värre!

Hej Bullen! När jag bakar kakor som bara ska vara inne i ugnen i tio minuter brukar jag sätta mig framför ugnen för att jag tycker det är spännande att se hela avbakningsprocessen. Är jag normal?

Mvh// Surdegen


Niilo tar en tuppis.

Den här dagen har ju hittills inte varit alltför spännande ska jag väl erkänna. Niilo har ont i tänderna, dregglar, kommer inte till ro, gnäller och jag kan inte göra någonting förutom att distrahera = 100% uppmärksamhet hela tiden = jag är helt slut. Idag lovade jag dessutom att skjutsa pappa till sjukgymnasten.Visst blir det extra krångligt och pickpackande med Niilo, men fastän det blir lite krångligt så är det ju viktigt att han kommer dit!

Men nu äntligen har skrutten somnat, så jag ska försöka plocka undan lite, och koka fruktmos. Blir mango&banan till Niilo i veckan. Hoppas han gillar det!

Första natten Niilo sov hela natten i sin spjälsäng.


Fyller ut lite bättre nu.


Skulle vilja träffa Charlotten ikväll, det var så länge sen trots att de bor spottavstånd från oss. Knäppt att vi inte ses oftare, men tiden bara tickar på.

Tick Tack!