Låt julefrid-hetsen börja!

I helgen har vi bakat, pyntat och klätt granen (att klä granen innan julafton är en dödsssynd enligt min mor och far, kände mig extra busig) men ännu är vi inte klara. Lite julbak kvar, vilket ju också är det roligaste :) Var så förväntansfull på hur Niilo skulle reagera på granen, men han brydde sig mest om julälgen som stod framför den. Jag var iväg och tränade på morgonen idag, det var obarmhärtigt jobbigt efter att ha varit sjuk i några dagar. Till min stora förvåning verkade jag dock inte ha tappat så mycket rent muskelmässigt, det var mest flåset som hade tagit skada.

Gjorde julänglar till granenOch lite fler julänglarFina, fina gran! (Trots att Kimmo fick igenom plastgran pga av att vi bor i lägenhet på tionde våningen)


Måste ju lägga in en bild på pepparkakshuset också!


Feberflum!

Känner mig riktigt flummig idag! Det är en liten åkomma vi har i min familj (jag och pappa) när vi får feber. Nu har visserligen febern gått ner lite, men man är liksom helt tjock i huvudet så jag hör dåligt och lever lite i min egen värld. Hade inte föreläsningarna varit obligatoriska hade jag aldrig gått till skolan idag. Men jag vägrar ha rest över jul. Inte en chans! Så det blir till att bita ihop.

Niilo var så söt igår, han och Kimmo kom hem vid sex eftersom hans tillfälliga dagis (hans farmor och farfar) är utanför stan. När han såg mig ligga i soffan så gick han fram till mig och höll mig i handen och strök mig på kinden. När han skulle dricka kvällsvälling så hoppade han ner från Kimmos famn, tog sin flaska i handen och gick och ställde sig nedanför mig vid soffan och la armen över mig. Jag började nästan gråta. Världens finaste barn! Tror han kände på sig att jag mådde dåligt. Barn och djur brukar ju känna på sig sånt, sägs det. Jag längtar tills jag blir frisk då ska jag leka järnet med Niilo.

Det är en spännande tid just nu.
Min underbara vän sen dagis, Charlotte, och hennes man Fredrik ska alldeles snart ha barn. Och då menar jag SNART. Min fina fina Hannah och hennes Lars ska ha i januari, precis som syrran och hennes man. Kommer inte kunda djupandas förrän alla bebisar är här! Blir alldeles sentimental. Hade en feberdröm om att jag skulle föda fram alla bebisar. Det var lite obehagligt faktiskt. Hehhe :)

Ikväll ska Kimmo på julbord med jobbet så jag och Niilo ska mysa så gott det går.


Klapp på axeln till mig själv!

Idag har jag varit duktig. Fått massa skolarbete gjort och styrt upp nästa veckas planering. Det är mycket som ska klaffa! Vem jobbar när och var ska Niilo ta vägen tills vi får dagisplats. Tur att Niilos farmor och farfar har möjlighet att ställa upp så länge.

Snart ska jag ta tag i lägenheten och göra lite fredagsfint tills jag ska hämta upp Kimmo och Niilo. Det är väldigt lyxigt att få städa ifred faktiskt. Trodde aldrig att jag skulle njuta av att städa, men så är det. Niilo är mer än nyfiken nuförtiden och eftersom han absolut inte får leka med diskmaskinen är förstås just den favoriten. Dessutom blir han så fruktansvärt uttråkad när man städar så ibland skulle det behövas fyra armar till som kunde leka med honom samtidigt. Det går när både jag och Kimmo är hemma samtidigt, men då vill man bara umgås och leka hela familjen.

Ikväll blir det lite middag hos mor och far, tror att syster och bror också är där. Ska bli kul att se dem. Systers mage växer så det knakar och snart kommer jag vara en väldigt stolt moster!

Imorgon ska jag försöka mig på att baka en helt galen grej. Lägger upp bilder sen!