Sommarmousse med vit choklad
Här kommer ett busenkelt recept på en riktigt god och fräsch dessert. Såg Nigella Lawson göra denna och var tvungen att testa!
För 8 personer
10 passionsfrukter
6 ägg
300 g vit choklad
250 g hallon eller jordgubbar eller vad man nu känner för.
Smält chokladen i vattenbad, ställ åt sidan och låt svalna. Separera äggen och lägg vitorna i en stor bunke och gulorna i en liten skål. Vispa äggvitan hårt, men inte för länge. Rör i äggulorna i chokladsmeten försiktigt och var försiktig så inte smeten blir alltför grynig. Gröp ur passionsfrukterna och blanda ner fruktköttet i chokladblandningen. Lägg chokladblaningen i en större bunke. Ta en del av äggvitorna och blanda ner försiktigt i chokladblandningen. Vänd sedan försiktigt ner resten av äggvitorna. Ta fram åtta glas och lägg hallon i botten och fyll sedan upp med smet. Låt stå i kylen i ett par timmar. Vid servering, lägg några hallon på toppen också.
För 8 personer
10 passionsfrukter
6 ägg
300 g vit choklad
250 g hallon eller jordgubbar eller vad man nu känner för.
Smält chokladen i vattenbad, ställ åt sidan och låt svalna. Separera äggen och lägg vitorna i en stor bunke och gulorna i en liten skål. Vispa äggvitan hårt, men inte för länge. Rör i äggulorna i chokladsmeten försiktigt och var försiktig så inte smeten blir alltför grynig. Gröp ur passionsfrukterna och blanda ner fruktköttet i chokladblandningen. Lägg chokladblaningen i en större bunke. Ta en del av äggvitorna och blanda ner försiktigt i chokladblandningen. Vänd sedan försiktigt ner resten av äggvitorna. Ta fram åtta glas och lägg hallon i botten och fyll sedan upp med smet. Låt stå i kylen i ett par timmar. Vid servering, lägg några hallon på toppen också.
Postad i Bak & Recept