Vill inte ha ett eget liv!

"Jag tror inte jag kommer ha så stora problem med att lämna bort Niilo. Herregud, man måste ju ha ett EGET liv också", by K.Ståhl

Haha! Hahahahahahahahahahaha! Tillåt mig att håna mig själv ett slag! Problemet är ju inte att jag inte har möjlighet till "ett eget liv". Problemet ligger i att jag inte VILL ha ett eget liv! Dessa två dagar utan Niilo har varit fruktansvärda. Det är som att hela min kropp reagerar fysiskt på att vara utan honom. Idag skulle han vara hos sin farfar och farmor som är supersnälla med honom och jag tänkte inte mer på det. Tills igår natt när insikten slog till att Niilo inte ska vara hos mig. Sov inte på hela natten, och satt på riktigt och storbölade i bilen hela vägen till Eskilstuna där jag pluggar. NORMALT? Dessutom storgrät jag på vägen hem också eftersom jag var så lycklig över att jag snart skulle få pussa på honom. Detta är ju inte klokt människor. Barn är livsfarliga! Jag har aldrig varit en blödig känslomänniska förut. Visst har humöret gått upp och ner, men alla dessa tårar. Det känns ungefär som att dra bort ett plåster riktigt långsamt (ett plåster som man älskar jättemycket alltså).

Men. Å andra sidan. Förstår ni vilken smart mamma han kommer få efter tre år på högskolan? Och lägg till kanske världens mysigaste stunder då man kommer hem och möts av världens största leende och miljoner pussar och kramar. Imorgon är sista dagen hos farmor och farfar för den här gången, för nu ska Kimmo på pappaledighet!

Annars vad gäller skolan så verkar det bli bra det här. Intressanta ämnen, sjukt mycket plugg och min första muntliga redovisning har jag redan på torsdag. Här ödslas ingen tid må ni tro!


Charmören i toppform!

Det är lite skillnad nuförtiden när vi är på BVC. Förut höll jag tummarna att Niilo inte skulle kissa ner hela rummet (eller värre), och sov han hoppades vi att det skulle vara lugnt i väntrummet. Det var nervöst och spännande. Numera känns det som ett andra hem. Niilo kryper omkring i rummet, leker med leksakerna och då och då vill han komma upp och hänger vant på min höft. Helt otroligt hur saker blir så rutin hur fort man vänjer sig. Nu är det intressant eftersom Niilo ska krypa fram till ALLA (och då menar jag alla) och dra i deras byxben, ställa sig upp och skratta högt så han får ett leende tillbaka. Speciellt med vuxna, barn är han inte lika intresserad av men det är nog mitt fel. Han har inte umgåtts med så många andra barn.

8408 gram och 72,5 centimeter. Han börjar bli stor! Ligger fortfarande under kurvan och har åkt ner ytterligare lite på viktkurvan, men alltså, han äter supermycket. Kan inte få i honom mer. Men med tanke på att han är så rörlig och kryper och går med gåvagn och så så var det ingenting att oroa sig för. Skönt det.
"På måndag är det fläskkotlett, på tisdag är det fläskkotlett, på onsdag är det fläskkotlett!" (Måste prova skriva ut den och se om den försvinner från hjärnan)

Efter BVC var jag upp en sväng på jobbet och det var superkul! Var riktigt längesedan. Sen köpte jag vindfleecetossar till Niilo och en ny skötväska. Den andra är mer än välanvänd och har gått sönder så pass att det inte går att hänga upp den längre =)

Ikväll ska vi hem till syrran och Stefan på middag. Jag försöker verkligen njuta av sista veckan som mammaledig...men det är svårt att inte tänka på att jag snart inte ska vara med Niilo varje minut. Som sagt, man vänjer sig fort. Blev lite spretigt inlägg detta, men min hjärna är lite så just nu. Spretig!


Plockeliplock, vem plockar där?

Inte är det Niilo - hans mor visst det är!
Det var ju ingen överdrift det här med att det blir mycket plockande när man har barn. Och det värsta är att jag inser att detta bara är början. Det känns som att dagarna har blivit till en ringlek där Niilo plockar fram och jag går efter och plockar upp. Fast jag förstår honom. Jag tröttnar också på grejer fort, man vill till något nytt, något roligare, något spännande! Så jag går snällt efter och plockar. Med lite tur kanske man tappar ett semesterkilo eller två.

Apropå plockande...Att semestern är slut och att man är tillbaka till verkligheten blev extremt tydligt idag när jag åkte buss. Det är ju härligt att det finns människor till allt, men idag var det en gubbe som satt och åt körsbär. Inget fel med det, men han smaskade och grejade, kletade körsbärsklägg överallt och spottade ner kärnorna i hans ryggsäck och en del ut i bussen.. Uäääk! Kände bara det rosaskimrande semesterglittret var över.

Sa i allafall upp mitt kort på Njoy idag. Nu väntar tre år med Friskis & Svettis! Jag är taggad! Ikväll kommer Charlotte och äter middag med mig och Niilo. Kimmo jobbar i Stockholm hela denna vecka så han blir nog sen. Det ska bli så mysigt å träffa Charlotte! Hon har en kompis till Niilo i sin mage minsann. Jag längtar ihjäl mig efter den lilla som väntas komma som en liten julklapp =)Det stora avslöjandet!

Okejokej, hade verkligen tänkt att blogga på Öland men så blev det inte. Ingen TV heller, men jag har läst sex böcker. Har ni inte läst Mari Ljungstedst deckare så har ni missat något...! Kort sammanfattning: Öland var helt makalöst underbart och att bara få umgås med lilla familjen är lyx lyx lyx!

Det stora avslöjandet det här inlägget är att detta kommer bli en gravidblogg igen! Hoppa inte av stolarna än, ta en toy, ett chillpill eller vad det nu är ni tar för att sitta still i båten,  det är inte JAG som är gravid, utan några av de allra underbaraste människor jag vet. Den här hösten/vintern kommer bli en riktig nagelbitare, men det känns underbart att Niilo ska få en liten kusin å en massa kompisar!

Det andra stora avslöjandet som i och för sig inte har varit någon hemlighet är att jag ska bli skolflicka igen. Var det 100 år sedan jag pluggade? Nej det var det ju förstås inte, men fem i alla fall. Jag kommer att gå en linje som heter Informationsdesign Textdesign. Det ska bli väldigt spännande! Jag börjar på måndag och slutar om tre år. Snabbt och effektivt ska det vara. Tre år kändes nog mer förr. Sen Niilo tittade ut känns en månad som en dag, så då borde rimligtvis ett år kännas som en månad? Eller?

Jag har några måsten denna vecka. Måste till Njoy och säga upp mitt medlemskap. Måste skaffa kort på Friskis & Svettis (hör till när man studerar på nåt sätt). Måste få tag i studielitteratur. Måste skaffa tillfälligt bevis på att jag är student så att jag få åka med studentbussen. Måste boka om ögonoperation.

Avslutar med några härliga bilder from da island: